zubna ambulancia klinika
dnes je piatok,  2. máj 2025,  meniny má Žigmund,  spln: 12. máj 2025,  dnes východ slnka: 04:28,  dnes západ slnka: 18:58
poľovnícke sety poľovníctvo Terem

Delta optical Titanium - diskusia

autor: off mikus
pridané: 4.12.2009 19:14
Má niekto skúsenost s uvedeným puškohľadom?
počet zobrazení: 79 378
počet hlasov: 3

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

off biggixer, 11.6.2016 o 23:45

Vlastnim druhy rok Delta Titanium 4,5-30x50, ktory je vynikajuci puskohlad, obraz cisty, jasny aj za sera, bod maly, osvetleny, svietivost nastavitelna, balisticka veza s krokom 1/8moa. Paralaxa je nastavitelna, ale pre mna do 200m zbytocn(polovat by sme aj tak mali vo vnutornom priestore maximalnej hranice vnemov zvierata, nad to je len mechanicke zabijanie). Len doporucujem, mal som moznost polovat s Meoptou, Swarovskym, Leicou, ale zatial som nezistil nic, v com by Delta zaostavala...

dať hlas príspevku | počet hlasov: 11

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 1-40 z 336 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off Danieldb, 21.11.2022 o 10:42

Reakcia na príspevok od lanus, 20.11.2022 o 21:07 :
lanus, áno môže byť že komplet nesedí v knižke je aj vyznačené, že v prvotnom kroku je treba nastaviť optiku podložkami pod montáž aby bod nastrelenia bol v zóne o priemere 15cm a potom previesť nastavenie rektifikačnými koliečkami... prikladám foto z knižky Delta optical Titanium - diskusia ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

on lanus, 20.11.2022 o 21:07

Danieldb - Tvoja Delta má celkovú možnosť elevácie 50 MOA čo v praxi znamená +- 25 MOA a čo je +- 100 klikov a to sú +- 2 otáčky plus a 4 kliky . Skutočnosť že ti jedna otáčka na korekciu nepostačuje znamená , že kompabilita puškohľadu,montáže a lišty nie je síce najlepšia , ale je použitelná , čiže tie 4 potrebné kliky môžeš dať . Stálo by však možno za pokus dať skontrolovať,či je zmontovanie kompletu vykonané správne a či náhodou netreba montáž či lištu dopasovať. U väčšiny typov puškohladov ak sa točí rektifikačným koliečkom proti smeru hod. ručičiek bude dopad rany na terči vyšší. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off Danieldb, 20.11.2022 o 15:37

Reakcia na príspevok od Vladohunt, 12.11.2022 o 15:45 :
Vladohunt, dobrý deň mám na vas par otazok ohladne puškohladu, jedna sa o ten istý model ako mate vy len ja mam objektiv o priemere 50mm(Delta optical titanium 2,5-15x50 HD SF)...ak by som mohol tak aj do súkromej spravý na email alebo na nejakú socialnu sieť ak vlastníte...každopadne to napíšem aj sem pre ostatných ak by vedel niekto poradiť :). Kolegovia, vlastním puškohlad hore spomínaný, narazil som na problém ohladom nastrelovania puškohladu. Puškohlad som mal v plane nastrelovať na 100m, v knižke, ktorá bola v balení spolu s optikou som si prečítal veci potrebné na nastrelenie optiky teda že paralaxu musím nastaviť na 100m a nastrelovať na najväčšom priblížení okej všetko v poriadku-Ked som dal dole krytky uvidel som klasické rektifikačné stavítka na ktorých sú vyznačené ako aj paličkami tak aj číselne dieliky ktoré posuvaju osnovu. Čísla sú o 0 po 11...medzi číslami su ešte po 3 diely čiže to robí od nula po 11 dokopy nejakých 48 dielikov...No, blížíme sa k problému, v knižke sa udáva že rektifikačnými stavítkami sa može pootočiť maximlane iba o jednu celú otočku od bodu nula po bod nula- to znamena ak to dobre chápem že tým možem pootočiť o 360 stupňov iba JEDEN KRAT?! v inakšom prípade by ževraj mohlo viesť k blokovaniu pružiny pohybu zamernej osnovy a vzniku chyby paralaxy. A navyše je ešte v knižke napísané že ak chcem bod zamernej osnovy zdvihnúť musim krutiť v proti smere hodinových ručičiek...ved kríž predsa dvíham ked priťahujem...je to cele dake popletene. No a späť k tomu prvotnému problému, kríž som teda ešte potreboval zvhihnuť asi o 3cm...na 100m to robí 7mm čiže potreboval som nejaké 4 kliky no lenže už by som prekročil tu jednu celu otačku stavítka. A TERAZ CO PROSIM PORAĎTE nechcem s tým krutiť pokial si nebudem istý. ĎAKUJEM za odpovede. ◄ reagovať

off vladoVT, 18.11.2022 o 8:57

Skús si pozrieť na nete je toho veľa Delta optical Titanium - diskusia ◄ reagovať

off dreamer4u, 13.11.2022 o 19:11

Zdravím. Nakoľko je to poľská ale myslím si celkom kvalitná optika, skúsil by som najprv allegro.pl a keby sa nedarilo tak priamo osloviť výrobcu v Poľsku a myslím si, že by nemal byť problém zo zaslaním na Slovensko. Tak držím palce... ◄ reagovať

off Vladohunt, 12.11.2022 o 15:45

Zdravím kolegovia, neviete mi niekto poradiť, kde by som mohol zohnať krytku rektifikacie, teda tú, kde sa nastavuje osnova? Objednal som v Ibe ale už čakám 4.mesiac. Jedna sa o puskohlad Delta titanium 2,5-15x56 hd SF teda bez balistickej vežičky. Ďakujem za všetky rady???????? ◄ reagovať

off duri84, 14.11.2021 o 18:26

Reakcia na príspevok od redbolt, 14.11.2021 o 15:35 :
Prvý: osvetlenie v jedenástich stupňoch a medzipolohou na vypínanie Druhý:osvetlenie lineárne bez medzipolohy Tretí: to isté čo prvý akurát ma naviac nastavenie paralaxi pri tom zväčsení zbytocnosť ◄ reagovať