Z dôvodu, že predchádzajúca téma o prikrmovaní bola vymazaná, pretože prestala plniť svoj účel, poprosím kolegov, aby do tejto témy písali praktické rady a skúsenosti s prikrmovaním u jednotlivých druhov zvierat, a zároveň aby sa podelili o odborné články, ktoré nájdu na internete a týkajú sa prikrmovania, či výživy divo žijúcich zvierat. Téma má slúžiť ako pomoc pre všetkých, ktorí majú záujem sa dozvedieť nové, prípadne oprášiť staršie poznatky. Poprosím vyjadrovať sa k meritu veci...
Zdravím Vás priatelia, chcel by som sa informovať či nemáte skúsenosti s prikrmovaním veľkými balíkmi sena. Niekto ich rozrezáva, že aby sa zver dostala lepšie k senu, ale stačí jeden dážď a je po kvalite. Ja si myslím, že je lepšie balík postaviť na tú stranu ako aj vyjde z lisu, dobre je ho položiť na nejaké dosky alebo paletu aby nevlhol od zeme a tým je chránený pred dažďom aj snehom a zver si z bočných strán môže vyberať sena koľko chce.
Ako celorocne prikrmovat vysoku zver? - Prosim vas, ktore krmiva su idealne na prikrmivanie vylucne iba vysokej zveri pocas celeho roka? Ako podla vas idealne prikrmovat (nie krmit, vnadit) pocas celeho roka? Idete o to, ze sudedne zdruzenia vo velkom krmia cely rok kukuricnou silazou, jadrovym krmivom (ovos) a od jesene do jari tonami repy a u nas nie je ziadna zver. Chceli by sme takto prikrmovat len vysoku zver, tak aby napr.diviacia zver nam to nezozrala. Dakujem za kazdy nazor. ◄ reagovať
lovec1967.tú plastovú sieťku treba odstrániť aby sa nenamotala jeleňom na paroh, lebo oni sa v tom hrabú a rozhadzujú parožím seno. ◄ reagovať
Zdravím. Vas. Cjcem sa opitat čí. Je dobre krmit srnciu. Z celkovu kukuricu a ako predkladať. Seno spolu z psenicu ovsom a kukuricou?ďakujem ◄ reagovať
Chcel by som sa so staršími a skúsenejšími poradiť. Ako bolo nižšie uvedené, odporúčali by ste seno vybrať z krmelca von a trebárs posypať soľou. Ja by som to spojil s tým, že by som dotiahol balík sena (300 kg). Ale moja otázka stojí že či keď balíky nechám na otvorenom priestore, (nebudú v krmelci) nezhnije mi počas zimy ak na neho napadá sneh, poprípade neprší. ◄ reagovať
Zdravím Vás priatelia, chcel by som sa informovať či nemáte skúsenosti s prikrmovaním veľkými balíkmi sena. Niekto ich rozrezáva, že aby sa zver dostala lepšie k senu, ale stačí jeden dážď a je po kvalite. Ja si myslím, že je lepšie balík postaviť na tú stranu ako aj vyjde z lisu, dobre je ho položiť na nejaké dosky alebo paletu aby nevlhol od zeme a tým je chránený pred dažďom aj snehom a zver si z bočných strán môže vyberať sena koľko chce.
◄ reagovať
lubenko, to som ešte neskúšal ale ďakujem za radu, aj keď si myslím že čerstvé, voňavé seno je najlepšie a viac bohaté na výživné látky. A to s tou soľou funguje aj na ovce ? Aktuálne mam taký istý problém že im nejako nechutí. ◄ reagovať