M.K.P. AGRO služby
dnes je piatok,  2. máj 2025,  meniny má Žigmund,  spln: 12. máj 2025,  dnes východ slnka: 04:28,  dnes západ slnka: 18:58
Kniha návštev revíru - online manažér revíru

Úprava a čistenie trofejí - diskusia

autor: off brpe
pridané: 7.10.2008 13:49

Do tejto diskusie píšete všetko čo sa týka úpravy trofejí, vytváranie, čistenie, odmastnenie, bielenie. Úprava lebiek pod zhody, pripevnenie zhodov , a všetko čo sa toho týka. Ďakujem

počet zobrazení: 89 422
počet hlasov: 6

Aký je dôvod vášho označenia za nevhodný?

najlepšia odpoveď

správca MMasska, 7.10.2017 o 20:27

Máte pravdu priatelia najlepšie je ak mozog sa vyberie čím skôr a lebka sa ponorí do tečúcej studenej vody na par hodín obmývať. Potom sa povarí, časovo podľa toho s čoho a aké to je staré (čím starší kus, tým sa varí dlhsie) aj keď som zástanca radšej pracnejšie oškrabať ako rozvariť. Čo sa týka tých vybielených ružic od spodu je to hrôza, aj keď niekedy zo spodku kôli srsti je ružice bez farby v tomto prípade som zástanca dat to pekne dofarbiť samozrejme niekomu kto sa v tom vyzná potom to vyzerá tak to. Úprava a čistenie  trofejí - diskusia

dať hlas príspevku | počet hlasov: 27

flinty.sk

komentáre

zoradiť
zobrazené 1-40 z 316 | najnovšie | novšie | staršie | najstaršie
off sipik, 9.12.2024 o 11:02

Reakcia na príspevok od pavian, 9.12.2024 o 10:34 :
Dnes som sa bavil s kamarátom amatérskym preparátorom a dospeli sme k záveru, že to možno smrdí práve ten formaldehyd. A že teda netreba robiť paniku. Cítiť to fakt len keď si zblízka pričuchnem. Tak snáď to bude OK. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 0

off pavian, 9.12.2024 o 10:34

Asi slabá konzervácia formaldehydom ◄ reagovať

off sipik, 8.12.2024 o 16:47

Zdravím priatelia. Už je to nejaký ten rok, čo sa mi podarilo streliť parochniara a odvtedy je ozdobou mojej poľovníckej izby. Dnes som si spravil vŕtací deň a na stene mi pribudlo 7 trofejí, ktoré som tohto roku ulovil. Ale keď som vŕtal okolo parochniara, zacítil som zápach práve z jeho trofeje. Taký hnilobný. Síce slabý, ale predsa. Vizuálne sa nič nedeje, len je to cítiť. Čo by ste mi odporučili na to použiť? Hlavne by som uvítal rady skúsených preparátorov. Úprava a čistenie  trofejí - diskusia ◄ reagovať

off Ramus, 30.10.2022 o 19:46

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ako dlho trvá kým smrad z koží - srsti vyprchá, resp. používate na to nejaký prípravok? Chcela som pripraviť vzorkovník srsti divo žijúcich cicavcov (jeleň, daniel, srna, diviak) pre deti do školy ... čerstvé kože som vyčisitila, tuk zoškrabala, nechala som to 3 dni v roztoku (voda, soľ, ocot), nechala som to vyschnúť na slnku, kožu som aj priebežne naťahovala ... všetko je OK, len to smrdí tak, že by jeden pad (už 2 týždne to mám v garáži a stále to smrdí) :D Ďakujem ◄ reagovať

off Mysho22, 24.2.2022 o 10:43

Reakcia na príspevok od mirek68, 24.2.2022 o 1:58 :
Vždy pred vyvarením. Nepustí dalšie látky ktoré ti vlezú do kosti a časom ti znehodnotia trofej. Najjednoduchšie vopchat vapku a máš to vyčistené za pár sekund ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 2

off kulti, 24.2.2022 o 5:49

Reakcia na príspevok od mirek68, 24.2.2022 o 1:58 :
Pred vyvarením to ide krásne. Po vyvarení je to taká mastná masa. ◄ reagovať

dať hlas príspevku | počet hlasov: 1

off mirek68, 24.2.2022 o 1:58

Kedy vyberat mozok z hlavy jelena pred alebo po vyvareni hlavy ? ◄ reagovať

on Ondrik, 17.2.2022 o 11:44